Studentica sam druge godine diplomskog stručnog studija Ekonomskog fakulteta u Splitu. Nakon završenog smjera Financija, odlučila sam upisati smjer Upravljanje projektima na diplomskom studiju. Nisam baš znala što očekivati, ali ubrzo sam shvatila da je to bio pravi odabir za mene. Uspoređujući Financije i suhoparno rješavanje zadataka, na ovom studiju se potiče kreativnost, rad u timovima, učenje o EU i mogućnostima..

U drugom mjesecu 2014. godine, na stranicama Fakulteta, primjetila sam prijavu za 3P – Program poticanja poduzetništva. Na samu pomisao na poduzetništvo, imala sam averziju. To mi je bilo nešto „teško“, za neke „pametne“ , sfera za koju se nisam zanimala. Međutim, prijavila sam se, jednostavno da čujem nešto o tome, ne očekujući ništa previše. Dok sam popunjavala prijavu, na pitanja o tome da li razmišljam o otvaranju svog poduzeća, odgovor je bez razmišljanja bio – ne. Čak sam i promislila zašto se uopće prijavljujem, al ipak nešto mi nije dalo mira.

Došao je dan 3P-a. Upoznala sam naše poduzetnike iz raznih područja, vodeće iz potpornih institucija poduzetnišvu, ali i mlade poduzetnike koji su još za vrijeme faksa krenuli u svijet poduzetništva. Nakon dva dana programa, moj pogled na poduzetništvo se totalno promjenio. Najviše su mi se dojmili Saša Cvetojević i Ivana Ninčević koji su zanimljivo objasnili što je to poduzeništvo, njihove razloge za osnivanje vlastitih tvrtki, na koje su probleme nailazili na svojim putevima i još mnogo toga. Za vrijeme njihovih izlaganja, pronašla sam ih na Facebook-u i dodala pa i to pokazuje koliko su mi se svidjeli  Bila sam oduševljena cijelim konceptom programa, govornicima, opuštenoj atmosferi, temama…

Tada sam krenula proučavati poduzetništvo. Ono što mi je tada bilo van svih planova, jest otvaranje svoje tvrtke. Do tada sam samo htjela raditi u državnoj tvrtki, fiksno radno vrijeme, imati godišnji i sve ostalo što podrazumijeva rad u istoj. Danas, otvaranje vlastite tvrtke postoji kao jedina opcija. Imam planove, koji će se, nadam se, uspjet realizirat. Vidim koliko vlada nepoduzetnička klima u Hrvatskoj unatoč raznim programima samozapošljivosti, start-upovima, bespovratnim sredstvima. Na poduzetništvo se gleda negativno, među mladima se ne potiče, a zapravo ključ pokretanja cijelog državnog sustava, leži upravo u malom poduzetništvu.

Pozivam sve one koji razmišljaju isto, ali i suprotno, nek se prijave na ovogodišnji 3P- Program poticanja poduzetništva 27. i 28. veljače. Sigurna sam da će svi govornici biti zanimljivi i da će u vama potaknut onu poduzeničku crtu koja čuči u svima nama. Pozivam, ne samo mlade, već i starije, jer nikad nije kasno za poduzetništvo. John Pemberton je izumio napitak Coca-Cola u 55.-oj godini, a Amancio Ortega je do svoje 30. godine bio pomoćni radnik u trgovinama odjeće, kada je osnovao danas poznatu ZARA-u.

Teme ovogodišnjeg 3P-a su: „Perspektivne industrije“, „Što nisam naučila na faksu?“, „Institucionalno poduzetništvo“, „Alternativni izv ori financiranja“, „Networking i tim“, „Kako sam počeo?“.

Informacije o govornicima, link za prijavu i ostalo, možete pronaći na linku- http://3psplit.org/